Volkswagen Kever Cabrio

der Käfer

Van alle bekende oldtimers, of eigenlijk zelfs auto’s in het algemeen is de Volkswagen kever  misschien wel DE bekendste. In de jaren 30 besloot de Duitse regering dat het volk mobiel moest kunnen zijn en dat autorijden niet slechts voor de rijke elite toegankelijk was. Zo kwam in 1938 de eerste generatie kever tot stand. Volkswagen noemde de eerste modellen de type1, 1200 of 1300, echter was de auto door zijn uiterlijk onder het volk beter bekend als “der Käfer” in Nederland dus de Kever. Dit kwam door dat de eerste generatie door zijn vormgeving erg veel leek op een uitvergrote Schildkever op wielen. De naam was zo iconisch dat Volkswagen zich er in 1967 maar bij neer legde en het model van af toen ook zelf verkocht onder de naam Kever.

Zo’n belangrijk stukje autogeschiedenis wil je natuurlijk bezitten en ervaren als autoliefhebber, vandaar dat in onze collectie ook een Kever aanwezig is. Onze kever is iets jonger, namelijk van 1988 maar in essentie verschilt hij niet veel van het origineel uit 1938. Achter in de auto ligt een 1600 cc luchtgekoelde boxermotor die er met 50pk voor zorgt dat de Kever fatsoenlijk 4 inzittenden naar de plek van hun bestemming kan brengen. Echter, is het in een cabrio natuurlijk net zo lekker om geen bestemming te hebben maar gewoon te genieten van de rit!

En leuk rijden kun je absoluut met een Kever Cabrio! Als je een stukje door de stamboom van de kever bladert hoef je niet ver te zoeken voor je nog een iconisch stukje technologie tegenkomt, namelijk het stiefbroertje, de Porsche 911. En net als de kever had deze decennia lang een achterin geplaatste luchtgekoelde boxermotor. De combinatie van gewicht, geluid, zonlicht en je beste vrienden of familie bij je in maakt voor een rit die je niet snel zult vergeten, en waar je met plezier aan terug zult denken!

Vanaf 225 per dag
  • der Kaffer
  • plezier voor vier!
  • Hier moet je gewoon ooit mee gereden hebben

De bovenstaande prijs is exclusief een borgsom van €500.

Direct boeken
50 PK
4 zitplaasen
4 versnellingen handgeschakeld
al 81 jaar lang Een absoluut icoon

Voorwaarden

-auto wordt geleverd met een volle tank en 130 km, extra km's worden in rekening gebracht tegen €0.30/km
- minimale leeftijd 21 jaar
- minimaal een jaar in bezit van rijbewijs B
- informeer naar de mogelijkheden
- beschikbaar voor  bruiloften/evenementen/promotie
- beschikbaar voor dagverhuur/ zelf rijden
- bij interesse routebeschrijving en suggesties beschikbaar

Auto's worden schoon en met volle tank geleverd, ook graag zo weer afleveren, indien niet geval is worden eventuele kosten die hier uit voortkomen met borg verrekend.